Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

громадський транспорт Львова

П'ятниця, 3 травня 2024, 12:45

Менше третини львів'ян продовжують оплачувати готівкою проїзд у громадському транспорті

громадський транспорт Львова

Станом на сьогодні 65% пасажирів міського транспорту Львова користуються ЛеоКарт.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні, за інформацією ЛКП "Львівавтодор", 65% пасажирів міського громадського транспорту Львова оплачують свої поїздки картками "ЛеоКарт" – загальними, студентськими, учнівськими та пільговими.

Загалом, станом на зараз львів'яни оформили та придбали понад 370 тисяч "ЛеоКарт". Зокрема, мешканцям видано близько 263 тисячі персоналізованих карток – пільгових, учнівських, студентських. Водночас львів’яни придбали понад 107 тисяч загальних транспортних карток.

"Якщо ви ще не маєте своєї пільгової, студентської чи учнівської "ЛеоКарт" – уся інформація, як подати документи для її оформлення, є на сайті "ЛеоКарт". Придбати загальну картку "для всіх" можна у брендованих кіосках "Інтерпрес", а також в терміналах EasyPay, обладнаних спеціальними диспенсерами" – зазначили у ЛКП "Львівавтодор".

У комунальному підприємстві додали, що щотижня пасажири здійснюють понад 2,5 мільйони поїздок у громадському транспорті Львова. 

Додамо, 11 грудня 2023 року у Львові почала діяти безготівкова оплата у всьому громадському транспорті. Згідно з рішенням виконкому, вартість проїзду становить 20 грн під час розрахунку готівкою у водія, під час оплати банківською карткою проїзд вартує 15 грн, а з картою "ЛеоКарт" – 13 грн за одну поїздку.

У перший місяць після введення безготівковою оплати у громадському транспорті Львова 30% пасажирів платили 20 гривень за квиток готівкою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.