Комуністи вимагають скасувати обласну премію ім. Степана Бандери

суботу, 23 червня 2012 р. о 15:47

Співголова Антифашистського комітету України, комуніст Олександ Клинюк скерував прокурору Львівської області заяву, в якій вимагає скасувати рішення Львівської облради «Про затвердження Положення про обласну премію імені героя України Степана Бандери».

Свою вимогу Олександр Калинюк мотивує, по-перше тим, що Львівська облрада, прийнявши це рішення, порушила Конституцію України, згідно якої рішення судів мають силу закону. Позаяк у 2011 році суд скасував указ президента про судження Степану Бандері звання Героя України (посмертно), то прийнявши рішення щодо премії у такому формуванні вона проігнорувала закон.

Також Львівська облрада своїм рішенням порушила ряд міжнародних угод і норм, в тому числі Статут і вирок міжнародного Нюрбергського трибуналу.

Нагадаємо, Львівська облрада у березні ухвалила рішення «Про затвердження Положення про обласну премію імені героя України Степана Бандери». Станом на сьогодні відбулося висуненні кандидатів на отримання премії.

Мітки: російське консульство, Степан Бандера, премія, Львівська обласна рада

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024