НАБУ закликає Зеленського ветувати закон про зняття недоторканості

четвер, 19 грудня 2019 р. о 11:21

Зняття депутатської недоторканості може знизити ефективність розслідувань щодо злочинів парламентарів. 

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупнційного бюро України.

НАБУ закликає Президента Володимира Зеленського ветувати закон про зняття депутатської недоторканості.

В антикорупційному бюро вважають, що закон може знизити ефективність розслідування злочинів парламентарів, призвести до процесуальних проблем та дозволити уникнути відповідальності.

"Вказана норма ставить під загрозу незалежність детективів НАБУ і прокурорів САП у своїй діяльності, адже тепер перед тим, як розпочати розслідування, вони мають звернутися до Генпрокурора, щоб переконати його внести відомості до ЄРДР. Крім того, законопроєкт не визначає, яким чином слідчі мають передавати інформацію Генпрокурору, щоб той розпочав розслідування", – зазначає прес-служба.

Зазначимо, Генеральний прокурор стане єдиним в Україні, хто зможе почати розслідування кримінального правопорушення, що вчинив народний депутат України.

Нагадаємо, 18 грудня, Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект №2237 про недоторканність народних депутатів України, поданий нардепами із фракції "Слуга народу". Це рішення підтримав 291 народний депутат.

Додамо, 3 вересня Верховна Рада внесла зміни в Конституцію щодо скасування недоторканності народних депутатів, а 11 вересня цього року президент Володимир Зеленський підписав цей закон.

Політичні експерти вважають, щоб остаточно позбутися недоторканності її необхідно викреслити з усіх законів, а не лише з Конституції України.

Мітки: закон, недоторканність, новини львова, депутатська недоторканність, Володимир Зеленський

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024