Забудовників оштрафували на майже два мільйони за самобуд на вул. Тернопільській

четвер, 29 квітня 2021 р. о 10:09

ПрАТ "Ірокс" та ТОВ "Персенківка", що зводять багатоповерхівку на вул. Тернопільській без дозвільних документів, оштрафували на 1,6 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

16 квітня Інспекція ДАБК у Львові завершила перевірку на об’єкті будівництва на Тернопільській, 42. Інспектори зафіксували, що будівельні роботи тривають, на будові майже 300 працівників, а дозвільних документів забудовник не отримав.

З огляду на зафіксовані порушення було визначено суму штрафу – 1,6 млн грн. Штрафи наклали на дві юридичні особи – ПрАТ "Ірокс" та ТОВ "Персенківка" – по 839 900 грн.

Усі будівельні роботи повинні бути зупинені, на усунення решти порушень в забудовника є два місяці.

У міській інспекції Держархбудконтролю зазначили, що дозвіл на виконання будівельних робіт забудовнику анулювали у 2016 році.

"Рішень суду, які б говорили про зворотнє, немає. Отже, компанія "Ірокс" відновила будівельні роботи самочинно, без жодних дозволів" – повідомили у департаменті містобудування.

Нагадаємо, у вересні минулого року Господарський суд заборонив ПрАТ "Ірокс" проводити будь-які будівельні роботи на вул. Тернопільській, 42.

Зазначимо, ще раніше Львівська міськрада зверталась у правоохоронні органи щодо порушення кримінального провадження щодо керівництва ПрАТ "Ірокс". Фірма будувала багатоповерхівки на трьох вулицях Львова без дозволів. Йдеться про житлові будинки на вулицях: Антонича-Майданна, Тернопільська, 42, вул. Шевченка, 418.

Додамо, у квітні 2019 року міський голова Львова Андрій Садовий доручив розслідувати незаконну забудову на вул. Тернопільській.

Мітки: новини львова, незаконна забудова, департамент містобудування ЛМР, скандальні забудови, будівництво житлових комплексів у Львові, ПрАТ "ІРОКС"

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024