Депутати просять зупинити демонтаж МАФів у Львові на час воєнного стану

середа, 6 липня 2022 р. о 17:17

Депутати Львівської міськради просять Садового зупинити демонтаж МАФів, які не мають боргів перед містом.

Депутати Львівської міської ради від фракції Європейська Солідарність звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою зупинити демонтаж тимчасових споруд (МАФів), що використовуються для здійснення підприємницької діяльності.

Йдеться про малі архітектурні форми від власників, які не мають боргів перед містом.

Міські обранці просять у міського голови Садового не демонтовувати зараз, у час війни, торгові точки місцевих підприємців, які сплачують податки, зберігають робочі місця та підтримують економіку. У виконавчого комітету Львівської міськради вони також просять зупинити розгляд питань про демонтаж кіосків за винятком тих, які мають непогашену заборгованість перед містом за оренду, місцеві податки та збори, а також за користування елементами благоустрою.

"У зв'язку з воєнним станом в державі, з метою підтримки малого бізнесу Львова та максимального сприяння усім підприємцям, які сплачують податки до місцевого бюджету та зберігають робочі місця, чим підтримують економіку держави, потрібно напрацювати проект ухвали ЛМР з вирішенням проблемних питань підприємців, які здійснюють свою діяльність у "тимчасових спорудах", – йдеться у зверненні.

Звернення озвучили на пленарному засіданні сесії Львівської міськради 30 червня.

Нагадаємо, що 25 червня міський голова Львова Андрій Садовий заявив у ютуб-шоу "Культурна оборона" про плани демонтувати кав'ярню "Львівські круасани", яку наприкінці квітня відвідала Анджеліна Джолі. Заклад мали закрити начебто через порушення закону. Після поширення цієї інформації у ЗМІ Садовий написав у фейсбуці, що він пожартував.

Мітки: Львівська міська рада, МАФ, новини львова, Європейська солідарність

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024