АМУ просить не вилучати військове ПДФО у громад

четвер, 7 вересня 2023 р. о 10:16

В Асоціації міст України важають, що вилучення "військового" ПДФО в громад зруйнує систему оборони країни.

Про це повідомляє Асоціація міст України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Асоціація міст України звернулась до президента, Кабміну та парламенту щодо збереження в державному бюджеті на наступний рік "військового" ПДФО у місцевих бюджетах та загалом 64% ПДФО, наголосивши, що вилучення у громад частини податку на доходи фізичних осіб зруйнує систему оборони країни, наголошується у зверненні.

"Ініціатива про вилучення з доходів місцевих бюджетів "військового" ПДФО руйнує державну єдність, яка здивувала світ з 24 лютого 2022 року, ділить громадян України на різні категорії, позбавляє захисників та їх родини гарантованих Конституцією України прав, що забезпечуються місцевим самоврядуванням. Просимо зберегти в Державному бюджеті України на 2024 рік в доходах місцевих бюджетів "військовий" ПДФО та 64% ПДФО з замороженням реверсних вилучень, а також підтримати законопроєкти 9559-д і 9560-1, які легалізують допомогу органів місцевого самоврядування Об’єднаним силам Збройних сил України" – йдеться у зверненні.

В АМУ пояснили, що кошти на оборону, які надаються органами місцевого самоврядування військовим підрозділам, – це доповнення до централізованого забезпечення, яке є доступним, швидким, прозорим та підконтрольним державі.

"Витрати місцевого самоврядування на безпеку і оборону перевищують розмір надходжень від "військового" ПДФО мінімум на 77%, адже це не тільки допомога силам безпеки й оборони, але й забезпечення ВПО, розчищення й відновлення зруйнованих вибухами будівель й інфраструктури, утримання лікарень, в тому числі поряд з лінією фронту, надання допомоги сім’ям військовослужбовців" – заявили в АМУ.

Щоб уникнути неналежного використання коштів, АМУ пропонує сформувати цільові захищені статті видатків місцевих бюджетів, сформовані з 70% "військового" ПДФО, так званий "бюджет безпеки й оборони" та заморозити реверсні вилучення.

Мітки: звернення, податок, новини львова, АМУ

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024