Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський і Валерій Залужний

ФБ Зеленського

Четвер, 8 лютого 2024, 20:37

Президент звільнив головнокомандувача ЗСУ Залужного і призначив на його посаду Сирського

Володимир Зеленський і  Валерій Залужний

Новим головнокомандувачем ЗСУ Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського.  

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні, 8 лютого, президент України Володимир Зеленський оголосив про звільнення з посади Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного.

"Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України.
Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України. Час для такого оновлення – саме зараз" – написав Володимир Зеленський.

Під час звернення Володимир Зеленський повідомив, що призначив на посаду головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

"Я призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України. Сьогодні ж говорив із генералами Мойсюком та Забродським. Їх досвід – на службі державі" – додав Зеленський.
 

"Очікуємо найближчим часом такі зміни у Збройних силах України: на столі має бути з'явлений реалістичний, детальний план дій Збройних сил України на 2024 рік. З урахуванням реальної ситуації на полі бою зараз і перспектива" – сказав Зеленський.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у своємуц Telegram каналі серед причин звільнення Валерія Залужного назвав необхідність переглянути тактику дій та не допустити стагнації по лінії фронту.

"Рішення обумовлене необхідністю переглянути тактику дій, яка не забезпечила в повному обсязі належного результату торік, не допустити стагнації по лінії фронту, яка негативно впливає на суспільні настрої, знайти нові функціональні та високотехнологічні рішення, які даватимуть змогу утримати й розвинути ініціативу, а також важливістю запустити процес реформування управлінських принципів в армії" – написав Михайло Подоляк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.