Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

зупинка громадського транспорту

Четвер, 28 березня 2024, 13:34

У Львові менше третини зупинок доступні для осіб з інвалідністю

зупинка громадського транспорту

У місті перевірили на доступність всі зупинки громадського транспорту.

Про це сьогодні, 28 березня, під час сесії Львівської міської ради повідомила радниця міського голови Львова Ірина Маруняк.

Департамент мобільності Львівської міської ради минулого року обстежив всі 930 зупинок громадського транспорту Львова щодо доступності для осіб з інвалідністю та встановив, що відповідають встановленим нормам лише 158 або 17% зупинок.

Натомість 236 або 27% зупинок зовсім не пристосовані для потреб людей з інвалідністю, а 536 або 56% зупинок частково відповідають нормам.

За словами Ірини Маруняк, загалом на те, щоб пристосувати всі зупинки громадського транспорту до потреб людей з обмежними можливостями необхідно 65 млн грн.

Під час перевірки зупинок оцінювали:

- висоту бордюру;

- наявність тактильної плитки;

-  якість покриття зупинки;

- відстань від бордюру до транспортного засобу;

- наявність павільйону;

-  ширину та довжина зупинки;

- ширину кишені;

- наявність пішохідного переходу поруч із зупинкою.

Переглянути зупинки громадського транспорту щодо їхнього рівня доступності можна на інтерактивній карті.

Додамо, у грудні 2023 року всі зупинки громадського транспорту у Львівській громаді вирішили зробити одного зразка. Йдеться про розміри, типові піктограми, стандарти шрифтів, кольорів, відступів та правила їх розміщення на табличках і дорожніх знаках.

Всього на території Львівської МТГ існує 1 102 зупинки громадського транспорту. Кожна зупинка має індивідуальний номер, завдяки якому пасажири можуть відстежити час прибуття транспорту на ту чи іншу зупинку, зокрема, тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.