Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lviv.gp.gov.ua

Понеділок, 29 квітня 2024, 15:21

Справу щодо приватизації землі, запроектованої під будівництво дороги біля Львова, передали до суду

затримання

З комунальної власності незаконно вилучили земельні ділянки, передбачені для будівництва дороги біля Львова.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури. 

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо депутата-голови земельної комісії однієї із сільрад Львівщини, трьох чиновників цієї сільради, директора приватної фірми й держреєстратора, які організували незаконне виділення земельних ділянок, передбачених для будівництва дороги біля Львова.

Їм усім інкримінують зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

"Депутат однієї із сільрад Львівщини, перебуваючи на посаді голови земельної комісії сільради, організував незаконне виділення земельних ділянок на користь третіх осіб. Мова йде про землі, які розташовані на запроєктованій частині дороги неподалік Львова. Проєкт будівництва останньої передбачає наявність транспортної розв’язки. Відтак, такі землі не можуть надаватись у приватну власність.

Для цього він залучив ще трьох службовців тієї ж сільради, а також директора приватної землевпорядної організації та держреєстратора однієї із територіальних громад Львівського району.

Організатор підшукав осіб, з-поміж своїх родичів, які мали право на безкоштовне набуття земель в межах громади. Після цього, без відома цих осіб, звернувся до сільради з підробленими заявами щодо надання дозволу на відведення їм землі. Спільники з сільради погодили ці дозволи та, разом з організатором, забезпечили позитивне голосування комісії сільради щодо відведення цих ділянок у власність" – йдеться у повідомленні.

Після цього директор приватного підприємства розробив проєкти землеустрою без фактичної присутності замовників, а державний реєстратор зареєстрував незаконно оформлені землі для ведення сільського господарства.

Таким чином із комунальної власності вибуло три земельні ділянки загальною вартістю 2, 7 млн грн.

Наразі на всі ділянки суд наклав арешт.

Як раніше повідомляв заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, йдеться про депутата та посадовців Солонківської сільської ради та територію проєктованої вулиці Вернадського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.