Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

благоустрій Львова

Вівторок, 30 квітня 2024, 14:11

У Львові вирішили покосити газони у центрі міста

благоустрій Львова

Раніше у місті відмовились від косіння газонів та підтримали петицію про створення багаторічних декоративних лук.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У місті вирішили до свят покосити газони, які є в центральній частині Львова, а також біля головного залізничного вокзалу. Йдеться про газони на проспекті Свободи, проспекті Шевченка, Площі Ринок, площі Двірцевій.

"Газони на пр. Свободи, пр. Шевченка, на пл. Ринок (біля ЦНАПу) були штучно створені і потребують якісного догляду, зокрема, періодичного скошування. Адже припинення покосів зумовлює погіршення їх якісного стану. А згодом, для відновлення, будуть потрібні значні затрати, зокрема фінансові. А також втратиться їхня декоративність та естетичний вигляд. Тому ці газони до свят покосимо" – йдеться у повідомленні.

Покосять також спеціально засіяні газони на пл. Двірцевій і вул. Чернівецькій (біля головного залізничного вокзалу), і на вул. Курмановича.

Водночас у місті розпочали викошувати траву на центральних галявинах в парках міста.

Зазначимо, у листопаді 2023 року у Львівській міськраді вирішили не косити траву й тому зменшили видатки у проєкті бюджету-2024 на догляд за зеленими насадженням на 14,2 млн грн: з 72,1 млн грн до 57,9 млн грн.

Також торік львів'яни зареєстрували електронну петицію, якою пропонували відмовитися від косіння трави на газонах міста та створити багаторічні декоративні луки.

Додамо, наприкінці жовтня у Львові розпочали підготовку усіх газонів Львівської МТГ до зими, вартість якої склала 2,831 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.