Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будівництво школи

city-adm.lviv.ua

Четвер, 2 травня 2024, 11:17

У мікрорайоні Під Голоском стартувало будівництво школи

будівництво школи

Після завершення будівництва забудовник має передати школу у комунальну власність.

Про це повідомляє департамент містобудування Львівської міської ради на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 1 травня, на території житлового мікрорайону Під Голоском у Львові за кошти інвестора розпочали роботи з будівництва школи.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, після завершення будівництва забудовник Resident Development передасть школу у комунальну власність.

Будуватимуть школу за проєктом львівських архітекторів Guess Line Architects, які перемогли на всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі, оголошеному ще у березні 2021 року. Дозвіл на будівництво школи у цьому районі виконком міськради погодив ще у січні 2023 року.

"Загалом цей кейс є показовим. І для всіх соціально відповідальних будівельних компаній – чудовий приклад для наслідування. Адже зведення багатоквартирного житла повинно відбуватися паралельно з розвитком соціальної інфраструктури – прокладенням доріг, будівництвом шкіл, садків, амбулаторій" – наголосив Любомир Зубач.

Нагадаємо, у серпні 2023 року виконком міськради дозволив збудувати у районі Під Голоском новий 9-поверховий житловий квартал з підземним паркінгом. Хоча ще у 2020 році він заборонив будувати нові житлові будинки у цьому мікрорайоні, поки тут не розв'яжуть проблему з траспортною інфраструктурою та зведенням шкіл і дитячих садочків.

Крім цього, того ж року депутати Львівської міськради вдруге не підтримали петицію про заборону зведення в мікрорайоні Під Голоском нових багатоповерхівок на місці зеленої зони.

Додамо, у детальному плані "Під Голоском", який затвердили ще у 2013 році, у цьому мікрорайоні було заплановано будівництво 3 шкіл, 7 дитячих садочків, парк, сквер, стадіон, спорткомплекс та поліклініку, однак станом на 2020 рік жодних інфраструктурних об'єктів тут не збудували, лише житлові квартали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.