Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

спалювання сухостою

lv.dsns.gov.ua

П'ятниця, 3 травня 2024, 10:44

На території Львівської МТГ з початку року зафіксували 50 пожеж в екосистемах

спалювання сухостою

За чотири місяці цього року у Львівській громаді виникло 50 пожеж сухої трави.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на початок травня на території Львівської громади з початку року зафіксували 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких становила від 200 до 1100 кв.м.

Як наголосили у міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони, у воєнний час спалювання сухостою можуть прирівнювати до диверсій, що передбачає кримінальну відповідальність.

"У зв'язку з повномасштабною війною в Україні, такі пожежі стають додатковим навантаженням на фахівців ДСНС. Замість ліквідації наслідків війни і порятунку людей, вони змушені виїжджати на гасіння пожеж, що виникають через бездумне спалювання сміття та листя" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, станом на 6 березня на території Львівської області з початку року зафіксували 188 пожеж сухої трави, які знищили понад 30 га.

Зазначимо, самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків заборонене в Україні й громадянам загрожує штраф розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.