Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

львів

itinery.com.ua

П'ятниця, 10 травня 2024, 12:03

Львів відзначить День В’єтнаму виставою «Лук Ван Тієн»

львів

У неділю, 12 травня двома показами вистави "Лук Ван Тієн" від театру "Дивний замок" громада Львова відзначить День В’єтнаму.

Вистави відбудуться за підтримки Надзвичайного і Повноважного посла в Україні Нгуєна Хоана Тханя та Голови міжнародного товариства українсько-вʼєтнамської дружби Петра Адамика. На захід запрошені сім'ї військових.

"Лук Ван Тієн" — перший великий поетичний твір мовою в'єтів, створений у ХІХ столітті видатним в'єтнамським незрячим поетом Нгуєн Дінь Тьєу. Ця поема стала символом боротьби в’єтнамського народу за свободу та незалежність.

200-річчя з дня народження Нгуєна Дінь Тьєу у 2022 році відзначали у всьому світі згідно з постановою 41-ї Генасамблеї ЮНЕСКО. Того ж року  поема «Лук Ван Тієн» була перекладена українською. А в 2023 році українськими артистами театру «Дивний замок» була здійснена міжнародна прем’єра першої в світі лялькової вистави поеми.

Нагадаємо, у вересні  2022 року з нагоди 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та В'єтнамом у Львові  пройшла виставка картин українських художників, присвячених В'єтнаму.  

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.