Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

аеропорт

geografica.net.ua

Понеділок, 30 грудня 2013, 12:25

15,3 млрд грн упродовж 9 років треба виділяти на розвиток аеропортів України, – Кабмін

аеропорт

Кабінет Міністрів України схвалив концепцію Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року із загальною плановою потребою в коштах на суму 15,3 мільярдів гривень.

Згідно з постановою уряду №944 від 30 жовтня 2013 року, оприлюдненою на веб-сайті Кабінету Міністрів, із зазначеної суми 11,2 млрд грн планується залучити для забезпечення розвитку аеродромів і аеродромних об'єктів, за рахунок інших джерел, зокрема залучених під державні гарантії, близько 4,1 млрд грн - для забезпечення розвитку об'єктів інфраструктури аеропортів, що не належать до аеродромних, за рахунок коштів приватних інвесторів.

Згідно з текстом концепції, приведення авіаційного транспорту у відповідність до міжнародних вимог - важлива складова стратегії держави, спрямованої на забезпечення конкурентоспроможності України на світовому ринку.

Згідно з прогнозом Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), в період з 2012 по 2023 рр. загальний попит на повітряні перевезення в середньому щорічно зростатиме на 4-5%, світовий парк повітряних суден значно розширюватиметься. У період до 2023 року обсяг повітряних перевезень через українські аеропорти зросте майже у 2,8 разу порівняно з 2012 роком.

"За 2012 рік пасажиропотік у вітчизняних аеропортах збільшився на 13,2% і сягнув 14,1 млн осіб. Прогнозований обсяг повітряних перевезень в Україні в 2015 році становитиме 20,1 млн пасажирів, у 2023-му - 38,8 млн пасажирів", - зазначається в документі.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.