Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Андрій Юраш

Понеділок, 30 березня 2015, 14:46

Не думаю, що понтифік приїде в Україну найближчим часом – Юраш

Андрій Юраш

Під час останньої поїздки у Ватикан єпископи УГКЦ і РКЦ запросили Папу Римського Франциска до України.

Про це у інтерв’ю кореспонденту Варіантів повідомив Андрій Юраш.

"Існує неформальне запевнення в тому, що Папа Франциск готовий приїхати, але точної дати немає і поки що бути не може, адже остаточне рішення ще не прийнято. Але навіть коли воно буде прийняте, то не думаю, що понтифік приїде в Україну найближчим часом. Гадаю, на це потрібен рік і навіть набагато більше", – розповідає директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш.

За словами Андрія Юраша, візит Папи означав би підтримку української політики та визнання чинного керівництва, а також – територіальної цілісності України.

"Нещодавно окремі діячі УГКЦ порушували питання, що Папа не завжди був максимально однозначним щодо України у своїх офіційних заявах. А ще з часів ІІ Ватиканського Собору відомі прагнення Ватикану будувати близьку й окрему політику стосовно Москви. І, відповідно, у цьому контексті Ватикан балансує", – зазначив Андрій Юраш. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.