Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Вівторок, 19 січня 2016, 11:36

Збитки від перекриття траси львівськими гірниками вимірюють мільйонами

пункт пропуску

Близько 4 млн грн митних платежів щодня втрачала Львівщина від перекриття траси до Рави-Руської.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, за підрахунками фінансистів, Львівська митниця недоотримала близько чотирьох мільйонів гривень митних платежів за кожен день перекриття шахтарями дороги "Львів-Рава-Руська".

Як зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, коментуючи кількаденну акцію протесту львівських шахтарів на трасі "Львів-Рава-Руська", у зв'язку із блокуванням траси до пункту пропуску, підприємці перетинали кордон з Польщею через інші митні переходи, а відтак розмитнювали свої товари на території сусідньої області.

"Через перекриття дороги до Рави-Руської суб’єкти господарювання, котрі транспортували свої вантажі "варшавського" напрямку, шукали інші пункти пропуску через державний кордон. Відповідно Львівщина щоденно недоотримувала близько 4 мільйонів митних платежів. А половину цих коштів, відповідно до експерименту з перевиконання платежів на митниці, ми могли б скерувати на ремонт доріг у Львівській області", – наголосив Ростислав Замлинський.

Нагадаємо, 16 січня шахтарі шахти "Степова" ДП "Львіввугілля" ухвалили продовжити страйк, а у випадку, якщо борги по зарплаті їм не повернуть 20 січня, перебратись до Львова і заблокувати безстроково Львівську ОДА і облраду. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.