Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Закон про мову

ykrnews.com

Понеділок, 30 липня 2012, 11:13

Опозиція не змогла скасувати закон про мови

Верховна Рада не підтримала жодного з чотирьох проектів постанов якими пропонувалося скасувати прийняття закону про засади державної мовної політики.

За проект депутата фракції "Наша України - Народна самооборона" Юрія Кармазіна проголосували 46 народних депутатів, за проект БЮТівців Юрія Одарченко та Степана Курпіля - 37 депутатів, за проект НУНСівця Арсенія Яценюка - 38 депутатів і за проект БЮТівця Сергія Саса - 42 депутата.

Раніше сьогодні Верховна Рада приступила до розгляду питання про скасування мовного законопроекту. На позачерговому засіданні депутати розглянуть 4 проекти постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття закону "Про засади державної мовної політики".

Крім того, зареєстрований проект постанови про всенародне обговорення мовного законопроекту.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 липня прийняла ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики", що зміцнює позиції російської та мов інших нацменшин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище. Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що не підпише його, а без підпису спікера його не може підписати президент країни.

Джерело: Дело

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.