Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Гройсман

Середа, 14 грудня 2016, 11:13

Гройсман пообіцяв втричі збільшити розмір нових стипендій

Володимир Гройсман

Розміри академічних стипендій будуть збільшені до 1600 та 2000 грн.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі студентами та викладачами Буковинського державного медичного університету у Чернівцях, розміри академічних стипендій будуть збільшені на третину, зокрема встановлюються підвищені розміри для відмінників та дефіцитних спеціальностей.

"Наша пропозиція полягає у тому, щоби академічні стипендії були справедливо розподілені за участю студентського самоврядування. У цьому контексті ми передбачаємо збільшення стипендій – ті, хто отримував 800 грн, зараз закладаємо, що вони будуть отримувати не менше 1100, відмінник буде отримувати 1600 грн, а за вузькими спеціальностями, наприклад інженер, буде отримувати трохи більше 2 тис грн", – зазначив Володимир Гройсман. 

За його словами, загальний обсяг видатків на стипендії у проекті бюджету на 2017 рік дорівнює майже 6 млрд грн, а стипендіальний фонд на 2017 рік в цілому збільшено майже на 580 млн.

Нагадаємо, з 2017 року планується, що стипендію отримуватимуть не всі студенти, а ті, що зайняли високі місця в рейтингу, складеному ВНЗ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.