Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Середа, 28 грудня 2016, 11:10

Більшість сміттєзвалищ в Україні є стихійними

Грибовицьке сміттєзвалище

Мінекології з'ясувало, що з 30 тисяч сміттєзвалищ в Україні лише 6 тисяч є паспортизованими.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, органи місцевого самоврядування не володіють інформацією про звалища, які є на їх території. З 30 тисяч таких об'єктів тільки п'ята частина – паспортизовані.

"Раніше було прийнято вважати, що в Україні існує 30 тисяч звалищ. І коли ми звернулися в органи місцевого самоврядування, які і повинні були організовувати роботу цих підприємств, з проханням надати інформацію про підконтрольні їм полігони для відходів, я був шокований. Минуло сім місяців – Херсонська, Одеська області та місто Київ не надали жодного повідомлення з цього приводу. Якість інформації, що надійшла від інших областей, теж викликала занепокоєння", – наголосив Остап Семерак.

За його словами, відповідальними за звалища є органи місцевого самоврядування.

"Кожен з нас платить комунальну плату за вивезення сміття. Державні підприємства проводять тендери, визначаючи, яка з компаній буде збирати ці відходи, куди везти і як їх утилізувати або сортувати", – додав Остап Семерак. 

Нагадаємо, у вересні Мінекології презентувало інтерактивну карту усіх сміттєзвалищ в Україні. На її розробку пішло близько трьох місяців, а анонсували створення цієї карти у міністерстві ще на початку липня.

Переглянути карту можна тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.