Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Замок у Поморянах (2013 р.)

ua.igotoworld.com

Середа, 26 квітня 2017, 11:30

На Львівщині пам'ятки культури відреставрують на 7 мільйонів: на що підуть гроші

Замок у Поморянах (2013 р.)

Серед 26 об'єктів є собор Св. Юра, замок-палац у смт. Поморяни, що на Золочівщині, а також Собор Пресвятої Богородиці у Буську.

Про це йдеться у переліку об'єктів, які у 2017 році будуть фінансуватися коштом бюджету розвитку бюджету Львівської області.

Вчора Львівська обласна рада затвердила уточнення показників обласного бюджету Львівської області на 2017 рік.

Відтак у бюджеті заклали понад 7,2 млн грн на збереження, розвиток, реконструкцію та реставрацію пам'яток історії та культури.

Загалом всі кошти розприділили на роботу із 26 об'єктами області та Львова. Найбільше фінансування отримають:

800 000 грн – дерев'яна церква Собору Пресвятої Богородиці 1724 р. у м. Буську (ремонтно-реставраційні роботи та коригування проектно-кошторисної документації);

800 000 грн – пам'ятка архітектури національного значення Замок-палац XVI-XVII ст. у смт. Поморяни Золочівського району (першочергова аварійна реставрація та перерахунок проектно-кошторисної документації);

750 000 грн – пам'ятка архітектури національного значення XVІІІ ст. Архикатедральний собор Св. Юра у Львові (виготовлення проектно-кошторисної документації на впорядкування території, горішнього і долішнього подвір'їв, реставрацію дзвіниці, брам та огорож, завершення реставрації Митрополичих палат, влаштування об'їзду північного і західного корпусів капітули); 

500 000 грн – костел Різдва Пресвятої Богородиці у м. Комарно Городоцького району (ремонтно-реставраційні роботи);

435 000 грн – пам'ятка архітектури національного значення XV-XVІІІ ст. Монастирський храм із дзвіницею, що в смт. Підкамінь Бродівського району.

Найменші суми з бюджету передбачили на виготовлення проектно-кошторисної документації для реставрації таких об'єктів культури:

50 000 грн – дерев'яна церква Воскресіння Господнього у с. Поляни Золочівського району;

по 60 000 грн – для дерев'яної церкви Собор Пресвятої Богородиці в с. Гостинцеве Мостиського району та для дерев'яної церкви Воздвиження Чесного Хреста (пам'ятка архітектури національного значення, 1661 р.), що у Дрогобичі.

Зазначимо, вчора на сесії депутати від "Самопомочі" та "Свободи" не голосували за уточнення показників обласного бюджету Львівщини на 2017 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.