Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Перемишль

Travelby.com.ua

Середа, 5 липня 2017, 12:58

У Перемишлі судитимуть поляків, які напали на українську церковну ходу

Перемишль

Прокуратура Польщі висунула звинувачення 20 особам.

Про це повідомляє Польське радіо.

За словами речниці Окружної прокуратури у Перемишлі Марти Пентковської, 20 людей звинувачено у перешкоджанні проведенню церковній процесії греко-католиків та православних, які після панахиди за українськими воєнними героями йшли з собору вулицями міста на місцевий Український військовий цвинтар.

Процесія відбулася у червні 2016 року у Перемишлі.

Вона заявила, що обвинувачені ображали учасників ходи з приводу їхньої національної приналежності та силою притримували тих, хто йшов попереду процесії.

Крім того, п’ятеро чоловіків відповідатимуть за те, що перешкоджали деяким учасникам процесії брати у ній участь, смикали їх за одяг, намагалися зупинити.

Усім обвинуваченим загрожує покарання до 3 років позбавлення волі. 

Також Марта Пентковська додала, що прокуратура звинуватила ще одного поляка, який у грудні 2016 року під час Маршу перемишльських та львівських орлят, проходячи повз Український народний дім у Перемишлі, вигукнув "смерть українцям".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.