Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

PR

Вівторок, 4 вересня 2012, 09:45

«Регіонали» спіймали Сех за довгий язик

Так звана об’єднана опозиція досягла максимальних обертів у підготовці до фальсифікацій на виборах до Верховної Ради - випадків протиправних дій, злочинної бездіяльності або «чорного» піару з її боку у політичному житті Львівщини стає дедалі більше.

Шалена концентрація махінацій, які використовують деякі політичні сили, що беруть участь у виборчих перегонах-2012, викликає неабияке занепокоєння та тривогу.

Брудні інсинуації проросійської «свободівки»

Днями голова Львівської обласної організації ВО «Свобода» Ірина Сех поширила в ЗМІ інформацію, що нібито викриває утаємничені стратегії Партії регіонів та продемонструвала «суперсекретні» інструкції для членів окружних виборчих комісій.

Стосовно зазначених анонімних інструкцій для ОВК від Львівського обласного штабу невизначеної політичної сили на сьогодні існує дві версії: це або витік інформації від самих представників так званої об’єднаної опозиції, що впродовж останніх кількох місяців активно готуються до масштабних фальсифікацій виборів. Або ж банальна «фальшивка», приклад застосування «чорного піару», спрямованого проти Партії регіонів, як основного конкурента на Галичині.

Останнє припущення видається більш правдоподібним – скидається на те, що «єдиний узгоджений кандидат від об’єднаної опозиції» у 119-му одномандатному виборчому окрузі Ірина Сех – і є автором скандальних схем-інструкцій, власноруч нею намальованих, нею ж оприлюднених та нею ж визначених як таких, що їх розробили «регіонали». Таким чином І.Сех зайвий раз згадала, які погані її опоненти, а головне – відволікла увагу громадськості від зловживань та протиправної діяльності так званої об’єднаної опозиції на Львівщині.

Адже розробка, і тим більше розповсюдження «регіонами» якихось «інструкцій для членів ОВК» виглядає як мінімум дивно, враховуючи, що у Львівській області жоден член окружної виборчої комісії від Партії регіонів не входить до її керівного складу у всіх дванадцяти одномандатних округах.

Водночас Ірина Сех відверто зізнається у впливі проросійських політичних сил й організацій, які зареєстрували своїх членів ОВК, на результати виборів. За її ж власними словами, ці сили, зокрема «Руський блок», «Русь Єдина», «Руська Єдність», які отримали більшість у виборчих комісіях, допомагатимуть фальсифікувати вибори. Виникає питання, звідки так добре поінформована представниця суто націоналістичної української партії про плани проросійсько орієнтованих політичних угруповань і кому, насправді, вони допомагатимуть?

І чи не є така поінформованість підтвердженням поширеної в ЗМІ інформації про давні та міцні стосунки ВО «Свобода» із Москвою та про те, що виборча кампанія «свободівців» фінансується «Газпромом»?

Плацдарм для майбутніх фальсифікацій

Натомість, представники «опозиційного табору» від самого початку передвиборчої кампанії грубо порушують законодавство про вибори народних депутатів і, відповідно, права та інтереси суб’єктів виборчого процесу.

Так, постановою центральної виборчої комісії від 26 серпня №604 «Про утворення окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року» у складі окружної виборчої комісії у 119-му виборчому окрузі, де саме кандидує Ірина Сех, було зареєстровано членом комісії представника ВО «Батьківщина» Березюк Марію Григорівну. Згодом, у додатку №7 до постанови ЦВК від 30 серпня 2012 року були прийняті зміни в складі окружної виборчої комісії у 119-му виборчому окрузі, за якими зазначену вище Марію Березюк було виключено зі складу ОВК. Та найцікавіше те, що іншою постановою ЦВК під номером 693 від 31 серпня 2012 року та ж сама Марія Березюк призначена головою тієї ж ОВК, але вже від Християнсько-демократичної партії України.

Окрім цього, 29 та 30 серпня в одномандатних виборчих округах № 121 та № 126 було зафіксовано факти порушення Закону України «Про вибори народних депутатів України». Голови окружних виборчих комісій від фракції “Блок Юлії Тимошенко” – “Батьківщина”: Тесля Оксана Миколаївна у 121-му та Мокрицький Іван Петрович у 126-му одномандатних виборчих округах, грубо порушуючи чинне законодавство, не здійснили реєстрацію офіційних спостерігачів у встановлений законодавством термін, та не видали їм посвідчення, чим порушили виборчі права громадян, позбавивши їх можливості здійснювати контролюючу функцію у виборчому процесі, з одного боку, а з іншого – забезпечили собі можливість для фальсифікацій результатів виборів до Верховної Ради України 28 жовтня. Зауважимо, що Партія регіонів внесла подання на близько 4000 офіційних спостерігачів.

Ще приклад. У 116-му одномандатному виборчому окрузі ЦВК зареєструвала Захарчука Тараса Володимировича уповноваженою особою від партії «УДАР». Заступником голови окружної виборчої комісії на цьому ж окрузі був призначений Захарчук Мирослав Володимирович, від політичної партії «Молодь до влади». Іншою ж постановою ЦВК від 1 вересня №709 Захарчук Мирослав Володимирович виключений зі складу окружної виборчої комісії. Натомість, Захарчук Тарас Володимирович призначений заступником голови комісії, але вже від Політичної партії "Молодь до влади". Додамо, що за інформацією з поінформованих джерел пани Захарчуки є братами.

Згодом відбулись зміни в складі окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року у Львівській області. В одномандатному виборчому окрузі № 125 Ігнатович Юрій Михайлович був включений до складу окружної виборчої комісії від Української партії "Зелена планета". Зауважимо, що на президентських виборах 2010 року він входив до складу окружної виборчої   комісії територіального виборчого округу №126 від кандидата на пост Президента України Анатолія Гриценка.

То ж маніпуляції з членами окружних виборчих комісій продовжуються…

Очевидно, що за допомогою таких та інших схем представники так званої об’єднаної опозиції на Львівщині планують здійснювати тиск на членів дільничних комісій та маніпуляції з результатами виборів.

На додачу, на нещодавньому засіданні Львівського комітету опору диктатурі так звані опозиціонери розглядали тему «ОВК – інструмент фальшування виборів». А на наступному засіданні «кодівці» планують здійснити люстрацію членів окружних виборчих комісій у Львівській області. Цікаво знати: з якою метою? Чи не для тих же майбутніх фальсифікацій? Навіщо так званій об’єднаній опозиції вдаватися до численних брудних технологій?

Передвиборча агонія

Аналіз політичної ситуації на Львівщині протягом останніх місяців свідчить про те, що «опозиціонери» остаточно втрачають підтримку у своєму базовому регіоні. Натомість, «регіонам» довіряють все більше жителів Львівської області - останні перемоги Партії регіонів на проміжних виборах красномовно доводять цей факт.

Так, у Радехівській районній раді «регіонали» отримали ще одного депутата - кандидат від Партії регіонів Роман Клебан набрав на проміжних виборах впевнених 51%. Згодом у Городоцькому районі кандидат від Партії регіонів Федір Андрухів набрав переконливі 96% голосів виборців

Варто наголосити, що все та ж Ірина Сех неодноразово звинувачувала «регіоналів» у маніпулюванні результатами виборів, мовляв, виборці голосували за певних кандидатів, не знаючи про їх належність до Партії регіонів. І знову – все та ж брехня. В бюлетенях для голосування на всіх без винятку виборах чорним по білому написано, що кандидат - саме від Партії регіонів.

Із вищенаведеного нескладно зробити висновок, що до нескінченних звинувачень, зловживань та «чорного піару» представники так званої об’єднаної опозиції змушені вдаватися від безпорадності та повного відчаю, передчуваючи свою тотальну та невідворотну поразку на майбутніх парламентських виборах.cex

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.