Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 19 жовтня 2017, 12:25

25 жовтня депутати Львівської облради зберуться на позачергову сесію

Львівська облрада

Серед основних питань – зміни до показників бюджету Львівщини за підсумками 9 місяців та ситуація із проваллям у Стебнику.

Відповідне рішення прийняли сьогодні на засіданні президії Львівської обласної ради, передає кореспондент Варіантів.

У середу, 25 жовтня, обласні депутати зберуться на ХІІ позачергову сесію. Загалом у порядку денному  9 питань. Найголовнішими серед них є внесення змін до обласних програм та показників бюджету Львівщини за підсумками 9 місяців, також депутати заслухають інформацію щодо ситуації, яка склалась внаслідок обвалу карстових порід у Стебнику.

"Ми обов'язково розглянемо питання по Стебнику за участю представників Фонду держмайна і безпосередньо власників рудника №2, де і сталась аварія. Минулої сесії ми виділили майже 2 млн грн на моніторингу ситуації на місці, зараз ми дивимось на це питання трохи ширше, адже хочемо розібратись, яких заходів вживає власник діючого рудника, хочемо почути позицію Фонду держмайна щодо того, хто буде винен за недотримання умов догору щодо утримання тієї шахти, де сталась аварія",  розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

За його словами, облрада хоче дійти до рішення щодо двох електроліній та водогону, що поруч із проваллям, та щодо об'їзної дороги, яка забезпечить транспортне сполучення між Дрогобичем і Трускавцем, оминаючи зону карстових провалів біля Стебника.

Також під час позачергової сесії розглядатимуть питання щодо надання в оренду нежитлового приміщення під їдальну на першому поверсі обласної ради, оскільки попередній договір оренди завершився.

Нагадаємо, у ніч на 30 вересня, між м. Стебник і с. Модричі Дрогобицького району виник карстовий провал породи і землетрус. Внаслідок цього утворилось велике провалля. Причиною його виникнення є невиконання заходів консервації рудника № 2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", що спричинило руйнування ціликів.

Детальніше про ситуацію що склалась внаслідок провалу йдеться у публікації Варіантів "Провалля під Стебником".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.