Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Петро Димінський

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 11:00

З охоронця Димінського зняли цілодобовий домашній арешт

Петро Димінський

Також він підпадає під закон про амністію.

Про це повідомляють Українські новини.

До суду надійшло клопотання слідчого Національної поліції про продовження  домашнього арешту охоронцю львівського бізнесмена, власника медіа-холдингу ZIK, президента футбольного клубу "Карпати" (Львів) Петра Димінського Андрію Борщу у зв'язку із розслідуванням ДТП, яке Генпрокуратура продовжила до 19 лютого 2018 року.

Відтак, ще 18 жовтня суд лише частково задовольнив клопотання слідства, зазначивши, що Борщ підпадає під амністію.

"З урахуванням даних про особу підозрюваного, що має постійне місце проживання, роботу, одружений і має на утриманні малолітню дитини, й того, що протягом застосування запобіжного заходу не порушував його умов і покладених на нього обов'язків, а також ступеня можливої реалізації ризиків з урахуванням того, що він підпадає під дію закону України "Про амністію в 2016 році", слідчий суддя вважає можливим змінити умови застосованого запобіжного заходу", – йдетться в рішенні суду.

Також суд скасував цілодобовий домашній арешт Борща, заборонивши йому залишати будинок лише в нічний час, а термін дії обмежень триватиме до 17 грудня.

У судовому рішенні також вказано, що Борщ є інвалідом 3-ї групи.

Нагадаємо, 18 серпня у Яворівському районі авто Петра Димінського зіткнулось з іномаркою, водійка якої загинула. Опісля ДТП Димінський поїхав на лікування у Швейцарію.

Відразу ж після ДТП охоронець Димінського Андрій Борщ заявив правоохоронцям, що за кермом у момент зіткнення був саме він. Однак поліція з'ясувала, що це неправда. Для відшукання зразків ДНК Петра Димінського правоохоронці обшукали спортивні бази ФК "Карпати", офіси Димінського і телеканалу ZIK. 

Цю справу передали на розслідування поліції Києва.

Натомість адвокат Петра Димінського Микола Лисий заявляє про політичний тиск на його підзахисного та спроби забрати у нього телеканал ZIK.

 А нещодавно експертиза встановила, що за кермом автівки Димінського під час ДТП був не його охоронець.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.