Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Львів

Понеділок, 22 жовтня 2018, 15:53

До 100-річчя ЗУНР у Львові створять оригінальні конвертні марки

Львів

1 листопада в Львівському національному академічному театрі імені опери та балету імені Соломії Крушельницької представлять оригінальні марки із зображенням героїв ЗУНР. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації. 

1 листопада в Львівському національному академічному театрі імені опери та балету імені Соломії Крушельницької проведуть урочисте спецпогашення марки, присвяченої 100-річчю створення ЗУНР. 

На марках зобразять військового льотчика УГА Петра Франка, ад’ютанта  Симона Петлюри Василя Беню та одного з організаторів Листопадового чину у Львові Петра Бубелю.

«Події, що відбувалися тоді потребують ретельного трактування, адже багато хто думає, що Автро-Угорська імперія розпалась і наші хлопці позаймали владні крісла. На жаль, так не було. Наприклад, Петро Бубела зробив велику роботу, домовляючись із військовими, аби не допустити кровопролиття. Це надзвичайні заслуги цієї людини, і про них варто говорити», - наголосив голова Всеукраїнського Товариства політичних в'язнів і репресованих, Петро Франко.

Нагадаємо, 1 листопада у Львові відкриють пам'ятник героям ЗУНР та УГА на на розі вул. Огієнка та Листопадового Чину. На його виготовляння з обласного бюджету виділили 2 млн грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.