Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

П'ятниця, 23 листопада 2018, 10:50

14 нардепів з Львівщини підтримали збільшення акцизів на цигарки

нардепи з Львівщини

Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу.

Сьгодні Верховна Рада схвалила законопроект №9260 про внесення змін до Податкового кодексу України. "За" проголосували 326 народних депутатів.

Як йдеться у законі, з 1 липня 2019 року на 9% збільшуються ставки акцизного податку на тютюнові вироби та встановлюється нульова ставка акцизного податку на спирт етиловий, що використовується для виробництва харчового оцту, парфюмерно-косметичної продукції та продукції технічного призначення.

Норми про зміни в адмініструванні акцизного податку пального і спирту набувають чинності з 1 липня 2019 року, а відповідальність за порушення зазначених норм – з 1 жовтня 2019 року.

Крім цього, з 1 січня 2019 року зросте ставка екологічного податку за викиди СО2 стаціонарними джерелами з 0,41 грн/тонну до 10 грн/тонну і передбачено поетапне підвищення ставки до рівня 25 грн/тонну у 2022 році (щорічне підвищення на 5 грн/тонну).

Також з 1 січня збільшуються ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на 50%.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Микола Величкович (Народний фронт), Михайло Бондар (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Михайло Хміль (Народний фронт), Микола Кадикало (Народний фронт), Олег Мусій (позафракційний), Андрій Парубій (позафракційний), Богдан Матківський (позафракційний), Тарас Батенко (позафракційний).

Були відсутні: Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Ганна Гопко (позафракційна), Володимир Парасюк (позафракційний), Сергій Кіраль (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Олег Лаврик (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Утрималися: Олег Березюк (Самопоміч), Любомир Зубач (Самопоміч).

Не голосували: Ігор Васюник (Народний фронт), Дмитро Добродомов (позафракційний), Тарас Козак (Опозиційний блок).

Проголосували проти: Остап Єднак (позафракційний), Ігор Шурма (Опозиційний блок).   

Нагадаємо, уряд планував підвищити акцизи на цигарки на 9% уже з 1 січня 2019 року, а у жовтні набула чинності постанова уряду про підвищення мінімальних цін на алкоголь, яку Кабінет міністрів України прийняв ще 5 вересня.

З 1 січня цього року акциз на тютюнові вироби в Україні зріс майже на 30%. У червні 2017 року уряд схвалив введення електронної системи контролю за обігом алкоголю та тютюну. А у березні минулого року в Україні набули чинності нові ставки акцизів на міцний алкоголь.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.