Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

промисловість Львівщини

П'ятниця, 12 квітня 2019, 10:07

На Бродівщині хочуть збудувати хутрову ферму всупереч протесту селян

промисловість Львівщини

Жителі сіл висловили протест данським інвесторам, які планують будівництво звіроферми з вирощування норок у Львівській області.

Вчора, 11 квітня, на засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради депутати і громадськість обговорили питання будівництва звіроферми з вирощування норок у Бродівському районі.

Данська фірма спільно з ТОВ "УА Хутро 1" та ТОВ "УА Хутро 2" планують збудувати першу в Україні хутрову ферму за європейськими стандартами. Інвестори запевняють, що підприємство забезпечить майже 350 робочих місць, дасть чималі надходження до бюджету і позитивно вплине на розвиток районної інфраструктури. 

Однак, раніше депутати Бродівської райради ухвалили звернення до Верховної Ради України, Міністерства екології та природних ресурсів України щодо екологічної загрози від розміщення норкових ферм в Бродівському районі.

На засіданні комісії також були присутні представники Язлівчицької сільської ради та голова Шнирівської сільської ради, які виступили проти такого будівництва на території Бродівського району.

Громада сіл заявила про недовіру до інвесторів, які ігнорують їхню думку, тому місцеві жителі проти спорудження норкової ферми поблизу  їхніх домівок. Вони також аргументували це тим, що таке виробництво дуже шкідливе для довкілля і здоров’я односільчан.

Члени комісії так і не підтвердили згоду на будівництво хутрувої ферми, оскільки чекають результати оцінки впливу на накволишнє середовище. За їхніми словами, вже в травні обласна рада отримає від екологів детальний звіт та оцінку і лише тоді зможе прийняте остаточне рішення. Якщо експерти підтвердять, що будівництво не відповідає нормам природоохоронного законодавства, інвестору заборонять будівництво хутрової ферми.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.