Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська поліція

Четвер, 2 травня 2019, 14:03

За незаконне використання символіки Нацполіції штрафуватимуть до 50 тисяч гривень

львівська поліція

З 2 травня в Україні ввели штрафи за незаконне використання символіки поліції.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України на своїй сторінці у Facebook.

Відсьогодні в Україні з’явилась адміністративна відповідальність та почали діяти штрафи за незаконне використання символіки і назви Національної поліції України фізичними особами. 

"Відтепер відповідальність передбачена за незаконне використання фізичною особою ознак належності до Національної поліції або незаконне використання на транспортному засобі найменування Національної поліції чи похідних від нього. Зокрема, це стосуватиметься і написів іноземною мовою.Такі дії тягнуть за собою накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – наголосили у МВС.

Зазначимо, сьогодні вступив в силу закон № 2584-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання найменування та ознак належності до Національної поліції України", що визначає ознаки належності до поліції, порядок їх використання та вводить штрафи за порушення закону.

Згідно з ним, незаконне використання символіки Нацполіції фізичною особою тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 до 34 тисяч гривень.

За використання символіки Нацполіції органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними особами, громадськими об’єднаннями штрафуватимуть від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 34 тисяч до 51 тисячі гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.