Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

замінування у Львові

Вівторок, 25 червня 2019, 12:12

Поліція перевірятиме дзвінки про замінування, перш ніж їхати на виклик

замінування у Львові

МВС планує переглянути дії поліції під час реагування на дзвінки про мінування та посилити відповідальність за такі злочини.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Міністерство внутрішніх справ пропонує переглянути алгоритм дій поліцейських під час реагування на повідомлення про мінування, зокрема, спочатку перевіряти, чи це  повідомлення не є "фейком".

Також МВС планує внести зміни до Кримінального кодексу України для посилення відповідальності за скоєння завідомо неправдивих злочинів.

"Через масові повідомлення про мінування ми ініціюємо підготовку проекту змін до наших внутрішніх правових актів, які уточнюють регламент реагування органів правопорядку на такі повідомлення. Також готуємо зміни до Кримінального Кодексу для посилення відповідальності за такі повідомлення", –заявив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

За його словами, міністерство пропонує збільшити термін кримінальної відповідальності та обмеження волі на строк більше шести років, а також передбачити додатково конфіскацію майна в таких випадках

Як поянив Артем Шевченко, найчастіше повідомлення про мінування надходять від ботів із Росії та непідконтрольних територій на сході України. Це роблять за допомогою IP-телефонів та інтернету.

Зазначимо, за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності статтею 259 ККУ передбачено до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, як заявив у червні заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін, що в серії замінувань у Львові винні терористичні угрупування РФ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.