Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

обшуки у львівських митників

СБУ

Четвер, 10 жовтня 2019, 10:30

У Львівській митниці тривають обшуки через організацію схеми ввезення контрабанди

обшуки у львівських митників

Через Львівську митницю в Україну ввозились великі партії брендового одягу за підробленими документами.

Про це повідомляє Служба безпеки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки України та слідчі Держбюро розслідувань викрили незаконну схему із ввезення на територію України з країн ЄС дорогого брендового одягу за підробними документами під виглядом секонд-хенду. Орієнтовна вартість кожної партії становить не менше 400 тисяч доларів. 

"Механізм працював таким чином: підприємство-імпортер замовляє брендовий одяг з однієї із країн ЄС, але у момент доставки до митниці призначення для проходження митного оформлення "перетворюється" на секонд-хенд. Одяг потрапляв на український ринок без сплати митних платежів. Внаслідок чого держава зазнавала збитки щонайменше на 1 мільйон гривень з кожної партії товару" – наголосили у СБУ.

Однак вантажівки, якими везли цей товар, перетинали кордон лише у зміну окремих посадовців митного посту. Саме тому зараз тривають обшуки на Львівській митниці ДФС, а саме на пункті пропуску, митних постах та у відділах митного оформлення, за місцем проживання посадовців.

Крім обшуків на Львівській митниці, вони також проводяться за адресами діяльності підприємств-імпортерів, місцями проживання їхніх керівників, а також організаторів. Під час обшуків документується причетність фігурантів справи до протиправної схеми.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.