Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олеський замок

Понеділок, 28 жовтня 2019, 14:39

Реставрація одного замку на Львівщині коштує від 50 мільйонів

Олеський замок

Реставрація одного замку коштує понад 50 млн грн, але цьогоріч департамент архітектури Львівської ОДА мав на це тільки 14 млн грн.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів. 

Під час круглого столу "Як зберегти пам’ятки культурної спадщини на території Львівської області" т.во. директора департаменту архітектури Львівської ОДА Оксана Ткачук зазначила, що реставрація одного замку на Львівщині коштує мінімум 50 млн грн.

За її словами, така сума не під силу обласному бюджету. Цьогоріч у рамках програми реконстуркції замків на Львівщині департамент архітектури мав у розпорядженні лише 14 млн грн. Загалом же у області паспортизовано 8 400 пам'яток культури. 

Як зазначила Оксана Ткачук, оскільки обласний бюджет не в силах забезпечити необхідну суму, Львівська ОДА має намір перевести програму реконструкції замків на державний рівень. Пограма стане пріоритетною у роботу департаменту наступного року. 

Також Ткачук повідомила про намір представників департаменту зустрітись з новим заступником міністра культури. Справа у тому, що Мінкультури не визнає пам'тками паспортизовані історичні об'єкти Львівщини. 

Нагадаємо, у серпні цього року уряд вніс до Державного реєстру нерухомих пам’яток України 6 пам'яток, троє з яких знаходяться у Львові, а ще три – на території Бродівського, Буського й Кам'янка-Бузького районів.

Також у березні цього року депутата Львівської обласної ради передали у державну власність Підгорецький, Олеський і Золочівський замки, а у лютому минулого року Монастир Кармелітів Босих у Львові внесли до реєстру пам’яток України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.