Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Середа, 30 жовтня 2019, 13:12

Слуги народу готові підтримати зняття недоторканості з Дубневича

Ярослав Дубневич

Фракція Слуга народу планує проголосувати за зняття недоторканості з Ярослава Дубневича.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як заявив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, депутати цієї фракції підтримають зняття недоторканості з нардкпа з Львівщини, члена депутатської групи "За майбутнє" Ярослава Дубневича.

За його словами, голосування за зняття недоторканості з Дубневича відбудеться сьогодні під час засідання Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради. У засіданні братиме участь також генпрокурор Руслан Рябошапка, який 17 жовтня скерував це подання до парламенту.

Зазначимо, Ярослава Дубневича звинувачують у незаконному привласненні майна та коштів та зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків УкрзалізниціЗгідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. А у березні 2019 року НАБУ притягнуло до відповідальності за причетність до цього злочину 7 осіб.

А у вересні цього року Укрзалізниця передала до поліції інформацію про оборудки під час закупівлі та постачанні анкерів, здійснені ТОВ "Корпорація КРТ". Засновником підприємства виступає ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", що належить братам Богдану та Ярославу Дубневичам.

Крім цього, вчора НАБУ провели обшуки у будинку Богдана Дубневича, якого звинувачують в ухиленні від сплати податків, подачі неправдивої інформації в деклараціях та незаконному привласненні понад 2 млрд грн впродовж 2013-2018 років.

Додамо, у вересні Верховна Рада прийняла закон про скасування недоторканності народних депутатів, який діятиме з 1 січня 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.