Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Маркіян Мальський

Фб Мальського

Середа, 13 листопада 2019, 10:02

Новим управителем арештованих ТЕЦ Дубневича став Нафтогаз тепло

Маркіян Мальський

АРМА призначила Нафтогаз тепло новим управителем Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський на своїй сторінці у Фейсбуці.

АРМА розірвала угоду з управителем Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ ПП "Гарант Енерго М"  та визначила нову управляючу компанію в скороченій переговорній процедурі, що передбачена законодавством у зв‘язку із оголошенням Львівською ОДА надзвичайної ситуації через зрив початку опалювального сезону.

Новим управителем стала дочірня компанія "Нафтогаз Україна" – "Нафтогаз Тепло", представники якої спільно з керівництвом Львівської ОДА побували на ТЕЦ.

"Продовжили координацію роботи всіх причетних органів щодо вирішення питання відновлення тепла в Новому Роздолі та Новояворівську. Перевірив стан справ в останньому. У Новояворівській ТЕЦ ситуація краща, ніж у Новому Роздолі. Тут системи повністю заповнені водою та очікується на підключення газу. Люди самотужки впоралися з низкою питань: складено бази абонементів, ліквідовано пориви, запущено воду, проведено гідравлічні випробовування" – повідомив Маркіян Мальський.

Нагадаємо, 18 жовтня Львівська ОДА визнала ситуацію з опаленням у цих містах "надзвичайною", а 25 жовтня через критичну ситуацію на Новороздільській ТЕЦ мер Нового Роздолу та його заступник подали у відставку. Крім цього міськрада Нового Роздолу відмовилася від коштів резервного фонду для запуску ТЕЦ.

Також депутати Львівської облради звернулися до уряду з проханням виділити кошти з держбюджету для врегулювання надзвичайної ситуації із стартом опалювального сезону у цих містах.

За даними Укртрансгазу, управитель арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ заборгував 388 млн грн й для подальшого постачання газу необхідно виплатити заборгованість.

8 листопада, Львівська ОДА зверталася до поліції щодо охорони майна Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ й до АРМА щодо зміни управителя. Також у понеділок Маркіян Мальський повідомив, що ймовірно Новороздільську ТЕЦ запустять через 7-10 днів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.