Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 21 листопада 2019, 12:00

Львівські депутати хочуть зобов'язати комунальників регулювати температуру у квартирах львів'ян

Львів

Депутати пропонують встановити ІТП у будинках міста та зобов'язати комунальні підприємства регулювати подачу газу до помешкань львів'ян.

Про це сьогодні під час сесії Львівської міської ради наголосив депутат від Народного контолю Валерій Веремчук.

"Минулого тижня при 13-15°С тепла надворі температура у квартирах піднімалася до 25-29°С тепла, і це при відкритих вікнах. Це тому, що наші теплоенерго вирішили, що спалювати дорогоцінний газ – це їхній метод залатати фінансові дірки в комунальному підприємстві. Натомість регулювати тепло в помешканнях можуть лише ті мешканці, в яких в будинках встановлені індивідуальних теплових пунктів" – наголосив Валерій Веремчук.

За його словами, Львівська міська рада ще 10 років підписала кредитний договір з ЄБРР на 20 млн євро для реалізації проектів модернізації інфраструктури теплопостачання у Львові, однак за цей час лише 2% будинків міста обладнали ІТП.

Він пояснив, що місто не повинне заставляти сплачувати мешканців великі рахунки на газ, а комунальні підприємства мають регулювали температуру у квартирах.

Зазначимо, встановлення ІТП у будинках дає можливість мешканцям регулювати температуру подачі теплоносія та отримувати тепло коли вони забажають, не залежно від опалювального сезону.

Нагадаємо, з липня у Сихівському районі розпочали монтувати перші індивідуально теплові пункти. Загалом їх має бути 409.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.