Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Пластова

Четвер, 21 листопада 2019, 14:00

На вулиці Пластовій встановлять прилади для вимірювання забруднення повітря

вул. Пластова

Львівські депутати підтримали електронну петицію про відстеження шкідливого впливу на населення очисних споруд на вулиці Пластовій, 13.    

Сьогодні, 21 листопада під час пленарному засіданні сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію про встановлення приладів вимірювання забруднення повітря на вул. Пластовій, 13, з метою постійного відстежування шкідливого впливу на населення.

"За" проголосували 53 депутати.

Ще 27 вересня, на порталі е-петицій Марія Щебет зареєструвала відповідну петицію з вимогою моніторингу забруднення повітря в режимі онлайн, з доступом до результатів усіх користувачів інтернету.

"Такі прилади, в першу чергу, повинні бути встановлені поблизу промислових підприємств, з метою контролю екологічності їхньої діяльності. Саме тому, пропоную встановити такий вимірювальний прилад на вул. Пластовій, 13 (житловий будинок, найближче розташований до львівських очисних споруд) з метою постійного відстежування шкідливого впливу на населення" – йдеться у тексті петиції.

Під час обговорення депутат від фракції ВО "Свобода" Андрій Карбовник запропонував прийняти протокольне доручення і визначити чіткі терміни для встановлення цього приладу.

Зараз у Львові діє такий прилад на вул. Клепарівській, де фіксуються перевищення шкідливих речовин у повітрі і негативний вплив на здоров'я.

Нагадаємо, на вул. Пластовій збудують сміттєпереробний завод, роботи мали стартувати вже у вересні цього року. 

У серпні цього року ЛКП "Зелене місто" повинно було відкрити станцію з компостування органічних відходів біля майбутнього львівського сміттєпереробного заводу, на вул. Пластовій, 13 до кінця цього місяця.

Зазначимо, у вересні минулого року львівські депутати не підтримали петицію про заборону будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, 13 та пошуки для цього нової земельної ділянки. Тоді ж міський голова Львова прокоментував соціальну напругу, що виникла у звязку з будівництвом сміттєпереробної станції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.