Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Бородянський

СТБ

Понеділок, 25 листопада 2019, 15:10

Бородянський зібрався хрестовим походом на трешевий стайл 1+1

Володимир Бородянський

Володимир Бородянський вважає, що більшість ЗМІ в Україні переслідують економічні або політичні інтереси.

Про це у інтерв'ю Українській правді повідомив міністр з питань культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

"Є ЗМІ, які ставлять собі за мету не розбудову демократичного суспільства, а переслідують у своїх матеріалах подекуди якісь економічні або політичні інтереси. І от тут є конфлікт... Тому важливо також, щоб журналістом могла вважатись тільки та людина, яка має основне джерело доходу від професійної діяльності. Це теж критерії.

Є дуже тонка грань між критикою, свободою слова і захистом інформаційного поля від дезінформації. Ми повинні її провести. Зрозуміло, що ми не захистимось від всіх варіантів маніпуляцій і дезінформації, але ми повинні закрити 90% таких зловживань" – наголосив Володимир Бородянський.

За його словами, медіа на внутрішньому ринку можуть бути пов'язані з країною-агресором.

"У нас 5 років іде війна. У цій війні багато різних елементів, у тому числі елемент інформаційної війни. Ми пропонуємо подивитися відверто на те, з якими викликами стикається країна, проти якої здійснюється така агресія. І одним з таких викликів є дезінформація, споживання людьми великої кількості фейків. Є дослідження, в якому говориться, що тільки 8% людей від всього населення України можуть відрізнити фейк від не фейку" – додав Володимир Бородянський.

Нагадаємо, на початку листопада президент Володимир Зеленський доручив уряду розробити законопроект про вимоги і стандарти новин, а до кінця цього року у Верховну Раду планують подати законопроект, який дозволить ввести санкції проти збиткових ЗМІ. 

Зазначимо, 30 серпня Верховна Рада обрала прем'єр-міністра та затвердила новий склад уряду. Міністром культури, молоді та спорту став Володимир Бородянський, позаштатний радник президента, колишній директор холдингу StarLightMedia олігарха Віктора Пінчука й екс-гендиректор телеканалу СТБ, уродженець міста Новий Розділ на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.