Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Владислав Криклій та Маркіян Мальський

Четвер, 28 листопада 2019, 15:12

Криклій хоче перетворити Львівський аеропорт на інтермодальний хаб

Владислав Криклій та Маркіян Мальський

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що має амбітні плани на розвиток вантажних перевезень у Львівському аеропорті.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

"Львівщина - це наше вікно у Європу, тому що це перше, що бачуть наші громадяни і європейці, коли в'їжають на територію України, тому дуже важливо, щоб починаючи від пунктів перетину кордону, дорожньої інфраструктури, аеропорту та залізничних перевезень, все було на високому рівні" – заявив Владислав Криклій.

Він зазначив, що разом із головою Львівської ОДА Маркіяном Мальським домовилися надалі працювати у турборежимі, оскільки планують пришвидшити інтенсивність створення інфраструктурних проектів.

"Львівський регіон доволі активно просувався по побудівництву доріг, але завжди можна краще. Підписана угода на фінансування за рахунок ЄБРР кредит на будівництво північної об'їзної Львова. Також планується фінансування з бюджету 2,3 млрд гривень на наступний рік на дороги державного і місцевого значення" – додав Владислав Криклій.

За його словами, Львівський аеропорт є невід'ємною складовою розвитку бізнесу, зокрема у сфері доставки різнамінітних груп товарі.

"Дуже сподіваємося, що у Львівському аеропорті будуть не лише збільшувати пасажироперезення, а й будуть заходити нові лоукостери. Ми постійно маємо багато зустрічей, і в нас амбітні плани, тому сподіваємося що і вантажні перевезення будуть розвиватися у Львівському аеропорту. І взагалі, він може стати повноцінним інтермодальним транспортним хабом, який дозволить об'єднати багато сполучень, і це буде дуже зручно для бізнесу" – зазначив Владислав Криклій.

Зазначимо, підщ час візиту на Львівщину Владислав Криклій оглянув ремонт шляху Львів – Пустомити – Меденичі, на відтинку поблизу села Колодруби. 

Автомобільна дорога загального користування державного значення Т-14-16 сполучає місто Львів з Пустомитівським, Миколаївським та Дрогобицьким районами і є найкоротшим шляхом до курортного міста Трускавець та селища Східниця.

Нагадаємо, 25 листопада Україна отирмала кредит у 900 млн євро, частина якого піде на будівництво північного об'їзду Львова.  

Раніше стало відомо, що ЄІБ виділив Україні кредит у 450 млн євро, частина якого піде на будівництво північного об'їзду Львова.

Ще в лютому 2019 року у Мінінфраструктури повідомляли, що цього року планують розпочати будівництво північного об'їзду Львова. Концесійна дорога проходитиме за напрямком Львів – Краковець, що сполучатиме пункт пропуску "Корчова-Краковець" із Львовом і будуватиметься на 4 смуги руху.

За попередніми даними, її довжина складе трохи більше 80 км.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.