Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мобільна група

lv.npu.gov.ua

Четвер, 28 листопада 2019, 16:36

У Львові розпочала роботу мобільна група з протидії домашньому насильству

мобільна група

З вересня 2 групи працювали у тестовому реживі, від сьогодні вони офіційно розпочали свою роботу.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні на площі Ринок, 1 відбувся офіційний запуск роботи мобільних груп реагування на факти домашнього насильства. Сам проект у тестовому режимі розпочав роботу 17 вересня цього року. Для боротьби з насильством у сім’ї сформовано 2 мобільні бригади з числа працівників Головного управління патрульної поліції і працівників патрульної поліції.

За словами заступника начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитра Міхальця – це повноцінний впроваджений проект з протидії домашньому насильству у Львові.

"Мобільні групи реагування проходили навчання, з вересня  працювали в тестовому режимі. Результат хороший – збільшилась кількість повідомлень на лінію 102 про такі правопорушення, а це свідчить про те, що жертви не бояться, не мовчать, а звертаються за допомогою і поліція готова таку допомогу їм надавати. Ми співпрацюємо в цьому напрямку з органами місцевого самоврядування, з громадськими організаціями, а також з нашими іноземними партнерами" – зазначив Дмитро Міхалець. 

Дві мобільні групи, до складу яких увійшли співробітники Управління превентивної діяльності поліції Львівщини та Управління патрульної поліції Львівської області, створені для негайного реагування на повідомлення мешканців про вчинення домашнього насильства. Окрім того, основними завданнями, які виконуватимуть поліцейські, є припинення протиправних дій, винесення термінових заборонних приписів щодо кривдників, а також інформування жертв про їх права.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.