Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військовослужбовці

П'ятниця, 29 листопада 2019, 15:25

Зеленський підписав закон про зміни до військових звань

військовослужбовці

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що вносить зміни до статутів Збройних сил.

Про це повідомляє "Українська правда".

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає зміни до військових звань та поділу сержантського та старшинського складу. У картці до законопроєкту №0906 зазначено, що 29 листопада 2019 року його було "повернуто з підписом президента".

Законопроект про виконання військового обов'язку та проходження військової служби вносить зміни до статутів ЗСУ та закони "Про військовий обов'язок і військову службу", "Про військову службу правопорядку в Збройних силах України".

Закон скасовує військові звання "прапорщик, старший прапорщик" (мічман, старший мічман) і вводить звання "рекрут", "штаб-сержант" (штаб-старшина), "майстер-сержант" і "головний майстер-сержант" (корабельні – "старший майстер-старшина", "головний майстер-старшина"). 

"Рядового" замінили на "солдата". З'являються звання "головний сержант (головний старшина) батальйону", "головний сержант (головний старшина) бригади". Слово "полк" у званнях змінюється на "бригаду". "Командир полку" стає "командиром бригади". 

Також, згідно з законом, звертаючись до міністра оборони України та його заступників, котрі по суті є цивільними особами, військовий називає їх посаду, додаючи перед назвою посади слово "пан (пані)".

Те ж стосується і звернення до курсантів військово-навчальних закладів, які не мають військових звань сержантського і старшинського складу (2Курсанте Стадников", "Пане (пані) курсанте").

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.