Комунальне підприємство Дрогобича звинуватили в забрудненні довкілля

вівторок, 3 грудня 2019 р. о 17:00

Комбінат міського господарства складає сміття на вул. Гайдамацькій з порушенням усіх екологічних вимог.

Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Екологи провели перевірку на вулиці Гайдамацькій у Дрогобичі, де комунальне підприємство Дрогобича "Комбінат міського господарства" проводить завантаження та розвантаження сміття й виявили численні порушення щодо вимог природоохоронного законодавства.

Зокрема, підприємство розвантажує відходи на на відкритому грунті; не здійснює заходи для максимальної утилізації сміття; допускає змішування відходів плівки, паперу, картону, ПЕТ-пляшкок з ТПВ; не забезпечує захист земель від забруднення та засмічення; не вживає заходи щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на землю; не уклали угоду з спеціалізованою організацією на вивіз інфільтрату, яке утворюється при складанні сміття на ділянці; не веде облік кількості, типу і складу відходів; не призначило відповідальних осіб у сфері поводження з відходами;

За ці порушення вимог природоохоронного законодавства посадця підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, раніще екологи відібрали проби грунту на вул. Гайдамацькій для аналізу та виявили перевищення тут вмісту забруднюючих речовин: цинку, кадмію, свинцю, міді, фосфору, заліза, нітратів, хлоридів та амонію.

А у вересні цього року екологи провели позапланову перевірку КП "Комбінат міського господарства", що займається вивезенням сміття з міста, й виявили, що підприємство ігнорує приписи екоінспекції.

Також у лютому директор КП "Комбінат міського господарства" Дрогобицької міськради Андрій Янів звільнився з посади, а ще у березні цього року інспектори виявили, що підприємство незаконно скидає сміття на території автотранспортної дільниці на вул. П. Орлика, 15.

Мітки: Дрогобич, держекоінспекція, новини львова, Дрогобицька міськрада, вивезення сміття

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024