Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Середа, 18 грудня 2019, 16:50

Законодавство про соціальний діалог – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Політикам необхідно вжити усіх заходів щодо посилення ролі соціального діалогу.

Про це повідомив народний депутат від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, передає прес-служба Львівського обласного осередку партії. 

«Законодавство про соціальний діалог базується на Конституції України, законів України про профспілки, організації роботодавців, колективні договори і угоди, вирішення колективних трудових спорів, трудового законодавства та Закону України «Про соціальний діалог України» і нормах міжнародного права.

На національному, галузевому, територіальному рівнях сторонами соціального діалогу є профспілки, роботодавці та відповідні представники органів влади, а на локальному – соціального діалогу є профспілки та роботодавці.

Вважаємо, що нам, як політикам, необхідно вжити усіх заходів щодо посилення ролі соціального діалогу та розгляд пропозицій сторін соціального діалогу.

Зокрема, було б доцільно оголошувати позицію сторін соціального діалогу:

1. У сесійній залі Верховної Ради України при ухваленні законів України.

2. На засіданні Уряду, колегіях центральних органів виконавчої влади, засіданнях обласних державних адміністрацій та сесіях органів місцевого самоврядування при прийнятті відповідних рішень. При цьому повинні оголошуватися обґрунтування щодо відмови у врахуванні пропозицій сторін соціального діалогу.

3. Необхідно розміщувати пропозиції сторін соціального діалогу на сайтах відповідних органів влади, органів місцевого самоврядування.

4. Президент України також повинен одержувати пропозиції сторін соціального діалогу перед підписанням Указів та розміщувати пропозиції сторін соціального діалогу на сайті.

Вважаємо за доцільне передбачити, що на спільному засіданні сторін соціального діалогу рішення ухвалюватимуться за участю громадських організацій.

Ще одна пропозиція. Є дуже важливим прийняття окремих законів, які стосуються мільйонів громадян України. Можливо було б доцільно розглядати такі проекти законів на спільному засіданні сторін соціального діалогу за участю засобів масової інформації», – розповів Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.