Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Понеділок, 23 грудня 2019, 13:10

Садовий планує проводити екскурсії у Львівській психлікарні

Андрій Садовий

У Львівській обласній психіатричній лікарні проводитимуть екскурсії, бо будівля має архітектурну цінність. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

Сьгодні, 23 грудня, міський голова Львова Андрій Садовий обговорив з керівником Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні Богданом Чечоткою реалізацію спільних проектів.

Відтак, міськрада допоможе організувати на території лікарні громадські простори. Також там планують проводити екскурсії, бо будівля має архітектурну цінність. 

"Будівля лікарні — це важливий історико-культурний пласт, який можна задіяти в нових туристичних маршрутах та культурних проектах міста", – зазначено у повідомленні прес-служби. 

Нагадаємо, нещодавно голова Львівської облради Олександр Ганущин наголошував на необхідності переєрестрації Львівської психіатричної лікарні у село Заклад. За його словами, об'єктом на 50% користуються мешканці Львова, за яких відповідає міська рада. Натомість цього року облрада отримала від міської влади допомогу лише 2%.

Додамо, 19 листопадапід час сесії Львівської обласної ради депутати не дозволили реорганізувати Львівську психіатричну лікарню та перенести її у село Заклад на Миколаївщині.

Тоді ж депутати трьох фракцій направили звернення до голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського з проханням звільнити з посади Ірину Микичак.

Додамо, у жовтні голова Львівської ОДА Маркіян Мальський заявляв, що планує домовитися, щоб медичні заклади області співфінансували з міського бюджету Львова. За його словами обласні лікарні фінансують з обласного бюджету, а більшість пацієнтів є мешканцями Львова, відтак місто повинно співфінансувати такі медичні заклади. 

 

Раніше Варіанти проаналізували ситуацію із скандалами щодо зменшенням території Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні у статті "Кульпарківський водевіль".  

В 2017 році Варіанти також писали про Львівську психіатричну лікарню.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.