Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вілла Бачевського

ФБ Москаленка

Понеділок, 3 лютого 2020, 11:23

На віллі Бачевських почали демонтовувати незаконну скляну добудову

вілла Бачевського

У Львові почали демонтаж незаконної скляної добудови на віллі Бачевських, що на вул. Вітовського, 35-А.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами у Львові демонтовують скляну добудову до вілли Бачевського на вул. Вітовського, 35а.

"Шпаківню" демонтовують. Перемога. П. С. Так, це саме вілла Бачевських. І саме той об’єкт, де на мене подали до суду за штраф за незаконну добудову, і ще багато всього..." – написав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, у липні 2018 року ззовні будинку провели незаконні роботи – заміну вікон і фарбування фасаду. За це адмінкомісія міськради у серпні 2018 року наклала на власника штраф у розмірі 17 000 гривень.

А вже 27 березня 2019 року адміністративна комісія при виконкомі Львівської міськради, оштрафувала ПП "Кас Консалтинг" на 170 тис грн за будівництво скляної конструкції над входом у віллу Бачевського на вул. Вітовського, 35а.

Додамо, 2 жовтня 2019 року Андрія Москаленка викликали до суду за оштрафування фірми, яка добудовувала віллу Бачевського. 

Зазначимо, Вілла Бачевського – пам'ятка архітектури місцевого значення, збудована у 1926 році. Архітектор – Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині вул. Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розміщувався почесний консулят Австрії, а в часи СРСР – дитячий садок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.