Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Москаленко

Середа, 12 лютого 2020, 10:40

Супермен Москаленко летить на допомогу скверу на Горбачевського

Андрій Москаленко

Суд відновив містобудівні умови на будівництво 5-поверхового будинку на місці скверу на Горбачевського, 19.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, вчора за зверненням Академії наук суд відновив містобудівні на забудову пам'ятки та історичного скверу – 5 поверховим житлом. Йдеться про вулицю Горбачевського, 19, де мали замість будівництва облаштувати сквер.

"Як і минулого року, позиція Львівської міської ради незмінна. Вважаємо там не може бути жодного будівництва, а має бути сквер, знову висаджені дерева та навчальний корпус. Тому на Виконком готуємо знову рішення, які унеможливлять знищення скверу та забудову пам'ятки" – написав Андрій Москаленко.

Раніше він повідомляв, що на цій ділянці, так званий "інвестор" Академії наук хоче забудувати сквер в історичній частинині міста комерційним багатоповерховим житлом.

"Зі свого боку нагадаємо – Академії наук – що готові до обміну – якщо справді буле надано перелік науковців для кого планується збудувати житло. Але, на жаль, рік минув, а за цим ніхто так і не звертався" – додав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, 25 квітня, під час сесії Львівської міської ради мер Львова Андрій Садовий заявив, що на вул. Горбачевського не буде незаконного будівництва, натомість місто там облаштує сквер.

Тоді ж депутати ухвалили зміни зонування Франківського району, щоб на місці незаконної забудови облаштувати сквер.

17 травня 2019 року Виконком міськради заборонив будівництво багатоповерхівки на вулиці Горбачевського, 19, а на цій ділянці облаштують сквер, натомість 19 травня на цьому місці комунальники зрубали всі дерева вздовж паркану.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.