Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

П'ятниця, 14 лютого 2020, 11:10

Садовий хоче назвати сквер на Горбачевського іменем Захаревича

Андрій Садовий

Замість незаконного будівництва на вул. Горбачевського, 19 мер Львова запропонував створити сквер імені Альфреда Захаревича.

Сьогодні, 14 лютого, під час засідання виконавчого комітету обговорили питання незаконного будівництва багатоповерхівки на місці скверу, що на вул. Горбачевського, 19.

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, це історичний сквер, в якому розстрашована вілла Альфреда Захаревича, однак це приміщення повноцінно не використовували.

"Минулого року без жодного дозволу в цьому сквері зрубали дерева і повідомили, що нібито Академія наук має нубито якогось інвестора, який нібито має збудувати житло для науковців. Ми вели багато перемовин з Академією наук, і пропонували дати конкретний список науковців і ми теоритично можемо розглядати можливість заміни, але, на жаль, нічого такого не відбулося" – пояснив Андрій Москаленко.

Щоб заборонити незаконну забудову, члени виконкому прийняли рішення про зупинення дії наказу директора департаменту. Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував найменувати цей сквер іменем Захаревича та підготувати відповідну ухвалу на наступне замідання виконкому.

"Найменуємо цей сквер іменем Захаревича, передбачити кошти на проект громадськог опростору, зробити там красивий громадський простір. Звернутися до Академії наук з пропозицією співфінансування по ремонту будівель, щоб там зробити якись цікавий коворкінг. Підготуємо красиву стелу, щоб ті, хто будуть гуляти поруч, могла краще пізнати велич цієї особистості" – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, 25 квітня 2019 року під час сесії Львівської міської ради Андрій Садовий заявив, що на вул. Горбачевського не буде незаконного будівництва, натомість місто там облаштує сквер. Тоді ж депутати ухвалили зміни зонування Франківського району, щоб на місці незаконної забудови облаштувати сквер.

А вже 17 травня 2019 року виконком міськради заборонив будівництво багатоповерхівки на вулиці Горбачевського, 19, однак 19 травня на цьому місці комунальники зрубали всі дерева вздовж паркану. 

А 12 лютого цього року суд відновив містобудівні умови на будівництво 5-поверхового будинку на місці скверу на Горбачевського, 19.

Після цього, 13 лютого на сесії Львівської міськради депутати вимагали від Садового не допустити зведення багатоповерхівки на Горбачевського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.