Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

монастир у Підкамені

google.com.ua

Вівторок, 25 лютого 2020, 14:07

Вежу монастиря у Підкамені відреставрують до кінця літа

монастир у Підкамені

Завершальні реставраційні роботи обійдуться обласному бюджету Львівщини у 4,5 млн грн. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Вежу храму монастирського комплексу у Підкамені обіцяють відреставрувати до кінця літа.

Зазначимо, роботи проводять ще з 2017 року у рамках проекту "Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні". Львівська ОДА реалізовує його спільно з Львівською облрадою. 

Наразі облрада скерувала на завершальні реставраційні процеси 4,5 млн грн з бюджету розвитку. 

"Ці гроші є співфінансуванням з нашого боку в межах проєкту Програми ТКС Польща-Білорусь-Україна, який область реалізовує разом з Єврорегіоном "Карпати-Україна". Він передбачає реставрацію монастирського комплексу в Підкамені на Бродівщині. Йдеться про відновлення вежі, освітлення і благоустрій території. Повна сума проєкту 24 млн гривень. Вчора ми провели нараду на місці з Олександром Ганущином, Степаном Скрипом, Галиною Литвин, представниками районної влади, підрядника та отцем-настоятелем Андрієм", – зазначив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод.

Як пояснили у прес-службі Львівської ОДА, загальна кошторисна вартість реставрації у рамках транскордонного проекту складає близько 30 млн грн.

З 2017 року на території монастиря встигли завершити роботи з благоустрою. Там забезпечили водовідведення, розділили пішохідну та проїзну та зони, підвели електроосвітлення та встановили ліхтарі. 

Реставрацію вежі монастиря розпочали лише минулого року. Відтоді дзвіницю покрили міддю, розчистили від нашарувань фасади, відремонтували підвіконники та кам’яні блоки вхідної брами.

Зазначимо, кошти на реставрацію монастиря у Підкамені виділяли і в 2016 році. Тоді на історичну пам'ятку скерували 800 тис грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.