Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Четвер, 12 березня 2020, 10:40

ВООЗ оголосила пандемію через коронавірус

медичний заклад

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію у зв'язку з поширенням у світі коронавірусу.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив вчора гендиректор ВООЗ Тедрос Адхан Гебрейесус, Covid-19 можна схарактеризувати як пандемію, однак оголошення пандемії не змінює того, що робить ВООЗ щодо вірусної загрози і що повинні робити країни.

За його словами, світ ще ніколи раніше не стикався з пандемією, яку викликав коронавірус і яку можна контролювати, проте країни все ще можуть змінити хід цієї пандемії, якщо будуть вчасно виявляти та ізолювати хворих. Таким чином країни з невеликою кількістю випадків Covid-19 можуть запобігти виникненню спалахів захворювання.

"Це не просто криза охорони здоров'я, це криза, яка торкнеться кожного сектору – тому кожен сектор і кожна людина повинні бути залучені в боротьбу", – підкреслив Гебрейесус.

Також він закликав країни розробити стратегію щодо запобігання поширенню інфекції.

Зазначимо, пандемія – це поширення нового захворювання у світових масштабах. Характеризується відсутністю колективного імунітету в людства і, як правило, ефективних засобів профілактики (вакцин) та лікування.

Нагадаємо, 3 березня в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. Хворого виявили у Чернівцях. Через це у Львові створили штаб для боротьби з коронавірусом, запустили спеціальний чат-бот й рекомендують відтермінувати спортивно-масові заходи.

Також з 12 березня до 3 квітня в Україні вводять карантин в навчальних закладах та обмежують проведення масових заходів. У Львові також ввели карантин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.