Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

П'ятниця, 13 березня 2020, 10:28

Пенсіонерка з Житомирщини, у якої виявили коронавірус, напередодні гостювала у родичів у Львові

медичний заклад

Жінка повернулася з Республіки Польща, гостювала у родичів у Львові, а потім повернулася додому в Радомишль.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

На Житомирщині зафіксували перший випадок захворювання на COVID-19. Коронавірус виявили у 71-річної жінки, яка, за попередньою інформацією, нещодавно повернулася з Польщі. Про це повідомив під час термінового брифінгу в Житомирській облдержадміністрації голова ОДА Віталій Бунечко.

"За повідомленням Державної прикордонної служби України, жінка повернулася з Республіки Польща, гостювала у родичів у Львові, а потім повернулася додому в Радомишль. Наразі 71-річна пенсіонерка терміново госпіталізована та ізольована" – йдеться у повідомленні.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик повідомив, що жінка перебуває на лікуванні, стан середньої важкості. Пацієнтка має лабораторно підтверджений діагноз, лікарі виявили ускладнення – запалення легенів. Проводиться необхідне симптоматичне лікування.

За станом здоров’я усіх контактних осіб із жінкою слідкують медики. У родичів пацієнтки поки симптомів коронавірусної інфекції не виявили, вони на обсервації в себе вдома. 

Як повідомив директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов, вже провели первинну дезобробку житла хворої жінки, санітарного транспорту, яким її довозили до лікувального закладу.

Нагадаємо, новий випадок захворювання на коронавірусну інфекцію зафіксували у чоловіка з Чернівецької області, дружина якого повернулася з Італії протягом останніх 14 днів.

Раніше в Україні зафіксували 1 випадок коронавірусу COVID-19 – у чоловіка в Чернівцях, наразі його стан задовільний.

Вчора, 12 березня, у Кам'янка-Бузькій чоловік, який повернувся з Італії, звернувся з симптомами гострого респіраторного захворювання до лікаря. Зараз його бстежують та встановлюють діагноз. Зазначимо, через це тимчасово призупинити роботу ринків у м.Кам’янка-Бузька та селищах Добротвір і Новий Яричів.   

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. Також міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення з 12 березня до 3 квітня призупинити навчання у школах і дитячих садочках Львова. Таке ж рішення прийняла й Львівська ОДА.

На час карантину в УГКЦ дозволили не цілувати ікони і слухати служби з дом, а МОЗ напривили на Львівщину тест-системи для перевірки на коронавірус.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.