Патріарх Варфоломій наказав Церквам припинити богослужіння до кінця березня

четвер, 19 березня 2020 р. о 12:15

Також православним паломникам заборонили їздити до монастирів.

Про це повідомляє Українська правда.

Вселенський патріарх Варфоломій наказав Церквам припинити проводити служби і обряди до кінця березня задля боротьби з поширенням коронавірусу.

"Ми заявляємо про свою церковну резолюцію та мандат на припинення до кінця березня всіх богослужінь, подій та обрядів, за винятком приватних молитов у церквах, які залишаться відкритими. Вселенський патріархат стежить за ситуацією з невідкладним почуттям відповідальності по відношенню до своїх прихожан і усіх людей" – заявив патріарх Варфоломій.

Він закликав усіх обмежити свої подорожі та залишатися в своїх будинках для власної безпеки і захисту населення. У заяві йдеться про те, що церква може переглянути рішення про заборону у залежності від темпів розвитку пандемії коронавірусу.

Водночас, монастирі будуть продовжувати проводити регулярні релігійні служби для своїх чернечих громад, але стороннім паломникам і відвідувачам в'їзд заборонять.

Нагадаємо, через коронавірус у храмах УГКЦ запропонували слухати Служби Божі онлайн. На час карантину в УГКЦ дозволили не цілувати ікони і слухати служби з дому.

Додамо, у Львові через коронавірус пропонували продезінфікувати всі храми міста.

Станом на сьогодні у Львівській інфекційній лікарні перебуває 26 хворих з підозрою на коронавірус. Загалом, за увесь час до медиків звернулось 33 мешканця області. Трьох перевели на амбулаторне лікування, чотирьох, у яких діагностували грип, виписали з лікарні.

В Україні зафіксували 16 випадків зараження коронавірусом та дві смерті.

Мітки: новини львова, Православна Церква України, коронавірус

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024