Львівським готелям скасували туристичний збір на час карантину

пʼятниця, 27 березня 2020, 13:15

Виконком Львівської міськради прийняв рішення про впровадження низки заходів у місті для підтримки малого та середнього бізнесу.

Сьогодні, 27 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення "Про заходи підтримки суб’єктів підприємницької діяльності на період дії карантину".

Зокрема, йдеться про звільнення підприємців від сплати орендної плати за користування приміщеннями комунальної власності та окремими конструктивними елементами благоустрою, а також звільнення від сплати туристичного збору, розміщення зовнішньої реклами.

На час карантину готелі звільнили від сплати туристичного збору, а львівським забудовникам відтермінували інвестиційні внески на розвиток інфраструктури міста.

"Припиняється стягнення туристичного збору у закладах тимчасового розміщення (ночівлі) на території м. Львова. До органів Державної податкової служби України у Львівській області щодо забезпечення всебічного сприяння у відтермінуванні сплати податкових платежів, передбачених при здійсненні підприємницької діяльності суб’єктами підприємницької діяльності на період з 17.03.2020 до завершення карантину" – вказано у документі.

Також Львів розгляне ще одну ініціативу — це компенсація процентів по кредитах для тих підприємців, які перепрофільовують свої виробництва, у зв'язку з карантином.

Зазначимо, більшість готелів Львова планують закрити на час карантину. Нещодавно Варіанти дізнавалися, як виживають Львівські готелі в період карантину та коронавірусу.

Нагадаємо, ще 16 березня міська комісія з питань ТЕБ і НС запропонувала скасувати орендну плату для продуктових магазинів і аптек на час карантину, які користуються комунальними приміщеннями.

з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. У Львові закрили усі торгово-розважальні центри і заклади громадського харчування, скасували пільговий проїзд у громадському транспорті та ввели обмеження у парках та спортивних майданчиках.

З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації, а Вчора у області було зафіксовано третій випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

Мітки: бізнес, готелі Львова, виконком ЛМР, підприємці львова, новини львова, коронавірус, карантин у Львові

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024